Ігор Скосар

Екс-нардеп VII скликання Ігор Скосар заявив, що не пам'ятає про свої слова про те, як дав хабар за потрапляння в прохідну частину виборчого списку "Батьківщини" у 2012 році.

Про це він сказав у телефонній розмові із журналісткою проекту "Стоп корупції", пише Гордон

Авторка сюжету з'ясувала, що слідчі дії у цій справі тривали майже рік, Скосаря допитали й перевірили на детекторі брехні, інформація про $6 млн хабара підтвердилася. Згодом справу передали до Національного антикорупційного бюро, провадження відкрили 25 червня 2015 року за ст. 368 (одержання хабара). У січні 2016 року справу передали в Національне антикорупційне бюро, але Спеціалізована антикорупційна прокуратура визнала її непідслідною НАБУ і повернула в Генеральну прокуратуру.

У 2017 році позафракційний депутат ВР VIII скликання Дмитро Добродомов повідомив у Facebook, що кримінальне провадження щодо цього було закрито через відсутність складу злочину.

Журналістка зателефонувала Скосарю, щоб дізнатися, чи не викликали його в цій справі у правоохоронні органи останнім часом, але той відповів, що не пам'ятає, про що йдеться.

"Не пам'ятаю. Ні. Я не пам'ятаю. Що мене може турбувати, якщо я нічого не пам'ятаю?" – заявив він у відповідь на уточнювальні запитання. 

Ігор Скосар був нардепом VII скликання, обраний за списком "Батьківщини", але вийшов із фракції у квітні 2013 року. У 2014 році в ефірі ток-шоу "Чорне дзеркало" на телеканалі "Інтер" він заявив, що купив "місце в партії Яценюка" за $6 млн. На той час Арсеній Яценюк був головою парламентської фракції "Батьківщина".

7 квітня 2019 року Скосаря затримали в Києві на Столичному шосе за кермом у стані алкогольного сп'яніння, він був на машині, оформленій на тещу, із номерами ВР. За даними ЗМІ, політика зупинили після переслідування, у його крові виявили 2,39 проміле алкоголю.