Росія висилає українського дипломата / фото REUTERS

Росія оголосила "persona non grata" співробітника Посольства України в Москві.

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті російського МЗС.

"У зв'язку з недружніми діями української сторони, яка 19 квітня оголосила "persona non grata" співробітника Посольства Російської Федерації в Києві, і на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, "persona non grata" оголошено співробітника Посольства України в Росії. Йому запропоновано залишити територію Російської Федерації до кінця дня 30 квітня", - заявили в МЗС РФ.

Зазначається, що відповідну вербальну ноту сьогодні було направлено ​​Посольству України в Москві.

Також у російському МЗС попередили Україну, що можуть вжити додаткових заходів щодо українських дипломатів, у разі продовження "ворожих дій" проти російських дипломатів.

Читайте такожЗ'явилося відео затримання українського консула Сосонюка в Росії

Затримання консула України в Санкт-Петербурзі: головне

  • 16 квітня співробітники ФСБ затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.
  • У спецслужбі стверджували, що Сосонюк нібито намагався отримати закриту інформацію, що міститься в базах даних російських правоохоронних органів.
  • У відомстві підкреслили, що така діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і носить «явно ворожий характер щодо Російської Федерації».
  • В українському МЗС висловили обурення інцидентом.
  • Згодом стало відомо, що Росія висилає українського консула, затриманого в Петербурзі.
  • Водночас Україна вирішила дзеркально вислати російського дипломата з Києва у відповідь на провокацію в Санкт-Петербурзі.