Справу проти Джо Байдена було відкрито за заявою екс-генпрокурора Віктора Шокіна / фото REUTERS

Національна поліція закрила кримінальне провадження щодо обраного президента США Джозефа Байдена.

Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись на обізнане джерело в офісі генпрокурора.

"Нацполіція закрила кримінальну справу стосовно Джозефа Байдена, яку було порушено за заявою колишнього генпрокурора Віктора Шокіна", - повідомило джерело.

Він нагадав, що справу було зареєстровано за ст. 344 ККУ («Втручання в діяльність державного діяча») у Державному бюро розслідувань на виконання рішення суду. Пізніше бюро його перенаправило на розслідування в Печерське управління нацполіції, яке закрило справу 23 вересня поточного року.

Читайте такожБайден обговорив ситуацію в Україні з лідерами Франції та Британії

Відкриття провадження проти Джо Байдена: що відомо

  • Раніше Віктор Шокін, який обіймав посаду генпрокурора у 2015-2016 роках, стверджував, що його змусили написати заяву про звільнення у зв'язку з розслідуванням щодо посадових осіб компанії Burisma. Він припускав, що компанія Burisma Holdings Limited мала підтримку США. У 2014 році членом ради директорів Burisma став син екс-віце-президента США Хантер Байден.
  • Суддя Печерського райсуду Сергій Вовк своєю постановою зобов'язав офіс генерального прокурора відкрити кримінальне провадження щодо втручання колишнього віце-президента США Байдена в діяльність екс-генпрокурора України Шокіна.

Перемога Джо Байдена на виборах у США