НАТО проведе консультації з Україною і Грузією / фото УНІАН

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг заявляє, що Альянс проконсультується з Україною та Грузією стосовно формування бачення стратегії "НАТО-2030".

Про це Столтенберг сказав у Брюсселі під час онлайн прес-конференції напередодні дводенного засідання міністрів оборони країн-членів НАТО.

За його словами, що доповідь експертів щодо бачення Альянсу щодо ситуації через 10 років у 2030 році з'явиться пізніше цього року.

Відео дня

Читайте такожНАТО визнало Україну учасником партнерства розширених можливостей

"Я буду спиратися на цю доповідь, на консультації, пропозиції та вказівки від країн-членів, а також на обговорення, які відбудуться на рівні міністрів закордонних справ у грудні, і потім внесу мої пропозиції для голів держав і урядів. Як частина цього процесу одночасно в рамках експертних груп і під час моїх консультацій, які відбудуться перед представленням пропозицій, я проведу консультації з партнерами, в тому числі з Грузією та Україною" - зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що для Альянсу партнерство має важливе значення.

"Грузія і Україна - це партнери, які високо цінуються. Вони важливі для НАТО з багатьох причин, оскільки вони роблять внесок у місії та операції НАТО, а також через стратегічну важливість регіону Чорного моря, яка нещодавно збільшилася. І з цієї причини відбувається близька взаємодія з ними. Ми обговорюємо та дослухаємося до таких партнерів як Україна та Грузія", - додав Столтенберг.

Як відомо, 8 червня 2020 року Столтенберг дав старт огляду стратегії "НАТО - 2030". За його словами, це надає можливість замислитись над тим, яким буде Альянс за 10 років, і як він продовжуватиме підтримувати безпеку у більш нестабільному світі.

Вас також можуть зацікавити новини