Карантин в Україні - в Україні ввели адаптивний карантин: дати / УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 20 травня

Відео дня

"Що змінюється? Ми вводимо певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах. А саме: інцидентність - це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна складати менш як 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити менше ніж 50%. А також кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна складати більше, ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів", - розповів міністр.

За його словами, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії.

"У нас вводиться п'ять етапів. Зараз ми знаходимося на першому етапі. З 22 травня ми пропонуємо запровадити другий етап, і так кожен етап - це 10 днів", - додав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня. З 11 травня в країні почали поступово пом’якшувати карантинні обмеження.