Кінотеатри відкриють приблизно в липні / Фото УНІАН

В.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко заявляє, що, за прогнозами, відкриття для відвідувачів кінотеатрів, концертних організацій і театрів планується на 4-5-му етапах виходу з карантину, приблизно в липні.

Про це вона повідомила в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожЗ 22 травня: у МОЗ уточнили, що передбачатиме другий етап послаблення карантину

Відео дня

"Наразі ми, навіть не стільки ми, скільки головний санітарний лікар, не вбачаємо за можливе відкрити для відвідування ані кінотеатри, ані концертні організації, ані театри. За підрахунками і нашими дискусіями, ми думаємо, що це вже приблизно четвертий-п’ятий етапи виходу з карантину, коли вже майже всі обмеження будуть скасовані", - сказала керівник Мінкульту і додала: "Ми плануємо, що це – липень".

Водночас, за словами Фоменко, все буде залежати від того, як буде розвиватись сценарій захворюваності на COVID-19 та яке буде навантаження на медичну систему.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 14 травня зареєстровано 16 тис. 847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 456 летальних, 4 тис. 143 пацієнта одужало. За добу зафіксовано 422 нові випадки захворювання.

Читайте також: