Як зробити так, щоб смартфон заряджався швидше / фото ua.depositphotos.com

Уявіть ситуацію: ви збираєтеся на важливу зустріч. Закінчивши всі ранкові справи, ви усвідомлюєте, що смартфон з тих чи інших причин абсолютно розряджений. Такі випадки напевно траплялися з кожним, принісши безліч проблем і розчарувань.

Тому виникає цілком закономірне питання – як швидше зарядити телефон або інший гаджет в таких випадках? Чи потрібно вимикати їх під час зарядки? У цій статті й спробуємо про це поговорити. 

Вимкніть або переведіть телефон в режим польоту

Дуже лаконічно, але життєво. Чи заряджається смартфон швидше, якщо його вимкнути? Так, безумовно. В такому випадку гаджет не буде витрачати заряд акумулятора на програми, які працюють у фоновому режимі, а значить він зможе зарядитися швидше, ніж звичайно.

Відео дня

Використовуйте спеціальні кабелі з функцією швидкої зарядки

Якість зарядки безпосередньо залежить від якості використовуваних пристроїв. Щоб прискорити процес, потрібно використовувати прилади з функцією Quick Charge.

Вони працюють користуючись великою напругою та силою струму, завдяки чому акумулятор до певної позначки наповнюється швидше. Підходить в тому випадку, якщо потрібно зарядити телефон "тут й зараз". 

Зберігайте оптимальну температуру для смартфона

Акумулятор швидше розряджається, якщо на нього впливають зовнішні чинники. Якщо в кімнаті жарко, зніміть зовнішній чохол. Не залишайте пристрій на відкритому сонці або в холодних місцях. Спробуйте підтримувати для нього оптимальну температуру. 

Вимкніть всі процеси синхронізації

Якщо немає можливості під'єднати смартфон до розетки або павербанку і під рукою тільки ноутбук, доведеться заряджатися від USB-порту. Але навіть в цьому випадку процес можна трохи прискорити. Для цього після приєднання кабелю виберіть режим "тільки зарядка", який повністю відключить інші робочі процеси.

Це важливо, тому що допомагає нівелювати розтрату енергії на інші програми. 

Використовуйте правильну зарядку 

Зокрема, не рекомендується використовувати бездротову зарядку. Так, це зручніше, але вимагає більше часу, ніж зарядка від кабелю. Тому віддайте перевагу розетку USB-портів, оскільки другий варіант надає значно меншу потужність, а значить менше ефективності при зарядці. 

Таким чином, ви змогли дізнатися, як пришвидшити зарядку свого пристрою. З усім тим, ми не рекомендуємо зловживати жодним з них, оскільки це може привести до передчасного виходу акумулятора з ладу

До речі, якщо ви щойно придбали новенький Android-смартфон, рекомендуємо приділити особливу увагу його первісному налаштуванню. Вважається, що операційка від Google набагато функціональніша, але складніше в освоєнні в порівнянні з iOS, яка стоїть в айфонах.

Тому важливо відразу все налаштувати правильно, щоб отримати максимальне задоволення від користування пристроєм. УНІАН ділився порадами, що потрібно зробити відразу після покупки нового Android-смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: