РФ стягує війська з-під Херсона на Донбас / фото ua.depositphotos.com

Атаки росіян на Авдіївському напрямку в Донецькій області не стануть успішними навіть після підкріплення професійними військовими, які вийшли з-під Херсону.

Як зазначив військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телемарафону, зараз елітні підрозділи російської армії, які були на правому березі Дніпра на Херсонщині, перекидають на Авдіївський напрямок, щоб відтіснити наших оборонців.

"Чи будуть вдалі такі кроки, впевнений, що ні. Адже і українські сили мають можливість вивільнити певну частину сил і засобів для контратакувальної дії і для того, щоб посилити наші позиції на східному фронті", - сказав він.

Селезньов зазначив, що перебираючись на Лівий берег Дніпра на Херсонщині і підриваючи на собою всі мости, окупанти розраховували бути у відносній безпеці. Проте і на лівому березі вони знищуються.

"Працюють наші вовкулаки, працюють наші партизани. Ми розбиваємо склади ворога з боєприпасами і там, де вони знаходяться", - сказав він.

Як звільнення Херсона вплинуло на бої на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський розповів, що на Донеччині тривають жорсткі бої, українські воїни утримують позиції попри десятки атак.

Найзапекліші бої на Донбасі тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямку.

Після того, як 11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який перебував під окупацією з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну, частина елітних російських військ почала перекидатися на лінію фронту по території Запорізької, Донецької, Луганської областей.