Окупанти 5 серпня обстріляли ЗАЕС / фото Telegram

Сьогоднішній обстріл Запорізької АЕС російськими окупантами – це чергова демонстрація безсилля та відчаю "недофюрера" Володимира Путіна. Однак, у ході чергового спектаклю росіяни й справді можуть довести ситуацію до катастрофи.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Погрози ядерною зброєю вже нікого не лякають. Всі прекрасно розуміють наскільки цей нікчемний блеф та кожне нове блеяння російських пропагандистів про застосування ЯЗ викликає швидше сміх, ніж страх", – зазначив він.

Відео дня

На його думку, в Росії ухвалено рішення підвищувати рівень напруженості навколо атомних об'єктів, натякаючи світу на ймовірність другого Чорнобиля.

"Ось тільки ці натяки такі ж нікчемні як і у випадку з ЯЗ. Підривати станцію вони не стануть, адже простіше вже підірвати ядерну бомбу. Але їх бездарні провокації, виконуються їхньою бездарною зброєю, траєкторія польоту якої не завжди, а точніше – завжди непередбачувана. А тому, у ході чергового спектаклю вони й справді можуть довести ситуацію до катастрофи", – попередив експерт.

Коваленко вважає, що МАГАТЕ та ООН "давно прийшла пора ворушитися, а не обтікати": "Можливо, хоч зараз вони почнуть виконувати свої функціональні обов'язки, а не просто будуть існувати, заради того, щоб просто вважалося".

Обстріл Запорізької АЕС

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня російські загарбники обстріляли промисловий майданчик Запорізької атомної електростанції, ворог потрапив у високовольтну лінію зв'язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізької теплової електростанції.

Пізніше стало відомо про обстріли житлових кварталів Енергодара (місто залишилося без води і світла) та про новий удар по території біля АЕС. В "Енергоатомі" попередили про серйозну загрозу витоку водню і розпилення радіоактивних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: