У США оприлюднили проект звіту про імпічмент Трампа / REUTERS

Комітет з розвідки Палати представників США оприлюднив проект звіту про імпічмент зі звинуваченням президента Дональда Трампа у зловживанні владою.

У звіті йдеться про те, що Трамп тиснув на Україну, яка мала допомогти йому перемогти на президентських виборах 2020 року, і згодом перешкоджав Конгресу в розслідуванні, передає Українська правда з посиланням на The New York Times.

Як повідомляє видання, документ мають затвердити у вівторок ввечері, після чого почнеться наступний етап імпічменту - дебати демократів і консерваторів у Судовому комітеті Палати представників.

Відео дня

Читайте такожТрамп подякував Зеленському та заявив, що скандал через Україну вичерпано

На дебатах буде вирішено, чи направляти проект статей про імпічмент на голосування.

Якщо більшість членів Палати проголосує за прийняття статей про імпічмент, Трамп буде змушений піти з посади президента США. Потім справу передадуть у Сенату для судового розгляду.

Звіт не містить звинувачень проти президента, пише Голос Америки. У ньому представлені факти і обставини, які, на думку авторів розслідування, демонструють, що "президент Трамп скористався своїми владними повноваженнями для тиску на Україну" у власних політичних інтересах. Крім того, автори звіту стверджують, що після того, як широкому загалу стало відомо про заходи, вжиті Трампом, президент спробував "організувати безпрецедентні перешкоди" для правосуддя, щоб "приховати свої правопорушення".

Нагадаємо, процедура імпічменту Трампа була запущена у вересні, через розмову президента США з президентом України Володимиром Зеленським. Демократи вважають, що Трамп намагався тиснути на українського лідера у власних політичних інтересах.