Шишова знайшли повішеним у Києві / фото instagram.com/vvshishov

До смерті білоруського активіста Віталія Шишова може бути причетний Кремль, припускає екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Про це він сказав в ефірі 24 каналу.

"Вважайте це політичною інтуїцією або передчуттям, але це може бути частиною чогось більшого, ніж просто вбивства одного з лідерів опозиції",-сказав екс-міністр.

Відео дня

Він не виключив намірів дестабілізації ситуації в Україні у зв'язку з майбутнім святкуванням Дня Незалежності.

Читайте такожСмерть Шишова: у Bellingcat заявили, що в Києві присутні співробітники ФСБ

"Це за кілька тижнів до 30-річчя. Ви думаєте, Путін буде радий дозволити нам святкувати так, як ми хочемо?",- задається питанням Клімкін.

Смерть Шишова екс-міністр назвав трагедією для кожного і одночасно тестом довіри.

"Чи довіряємо ми самі собі, державі, спецслужбам. Вони ж повинні дивитися за лідерами опозиції сусідніх держав. У всіх країнах так, погодьтеся, а наша влада мовчить. Набрала води в рот, або чогось іншого", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, голову громадської організації "Білоруський дім в Україні", громадянина Білорусі Віталія Шишова знайшли повішеним сьогодні вранці на території лісопаркової зони у Святошинському районі столиці. Напередодні співмешканка Шишова повідомила, що чоловік пішов на пробіжку і не повернувся.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Основні дві версії смерті Шишова, які розглядає поліція – - самогубство і вбивство з імітацією самогубства.