REUTERS

Про це він сказав у своєму вступному слові під час відкриття весняної сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

"У Росії, на жаль, наша колега Надя Савченко як і раніше залишається у в'язниці, і я продовжую закликати до її звільнення, і також до звільнення усіх заручників, які утримуються російською і українською стороною, що є результатом конфлікту (на Донбасі – ред.)", - наголосив Аграмунт.

Також на сайті ПАРЄ з'явилася заява Аграмунта із закликом звільнити Савченко.

Відео дня

Так, у заяві президент ПАРЄ закликає звільнити українську льотчицю у відповідності, в тому числі, до положень Генеральної угоди про привілеї та імунітети Ради Європи, а також до зобов'язань РФ за Мінськими угодами.

На переконання Аграмунта, питання звільнення Савченко є важливим з огляду на повідомлення про продовження голодування та погіршення її стану здоров'я.

"Я наполегливо закликаю російську владу вжити необхідних кроків, щоб терміново вирішити це гуманітарне питання, в тому числі у контексті можливого обміну ув'язненими з українською владою", - наголосив Аграмунт.

Як повідомляв УНІАН, ПАРЄ перенесла дебати стосовно Савченко на 21 квітня, хоча спочтатку розгляд цього питання планувався на 18 квітня.

Читайте такожСавченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських ГРУшників - адвокат

Суд у Росії 22 березня засудив Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків. Також суд присудив Савченко штраф у 30 тис. рублів за "незаконний перетин кордону".

Савченко з 6 квітня відновила сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну. За даними адвокатів льотчиці, Савченко перебуває у тяжкому стані.