REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам заявив один із адвокатів екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна Олександр Горошинський.

В якості аргументу, чому захист наполягає на дистанційному допиті Шуляка та Януковича, адвокат нагадав слова екс-президента про те, що його автомобіль, коли він залишав Україну в лютому 2014 року, «обстріляли і поранень зазнав його охоронець».

В свою чергу представники Генеральної прокуратури не вбачають проблеми у допиті Януковича та Шуляка в режимі відеоконференції, якщо така буде організована з дотриманням усіх вимог кримінально-процесуального кодексу.

Відео дня

Нагадаємо, що у судовому процесі у справі російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва їхні захисники також клопотали про дистанційний допит громадян України - «міліціонерів» так званої «ЛНР», посилаючись на те, що території України їм загрожує небезпека. Однак Голосіївський суд відмовив у дистанційному допиті цих осіб, зазначивши, що захист обвинувачених не надав докази такої небезпеки.

Читайте такожЯнукович вчергове запевняє, що не давав наказу силою придушити Майдан

Нагадаємо, Святошинський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна про допит Януковича та Шуляка у якості свідків.

Екс-беркутівців Зінченка та Аброськіна підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в центрі Києва.

10 лютого 2016 року в ГПУ заявили про завершення розслідування і направили до суду кримінальне провадження проти ще трьох екс-беркутівців: двох бійців Олександра Маринченка та Сергія Тамтури і заступника командира київського полку спецпідрозділу МВС “Беркут” Олега Янішевського.

Читайте такожЯнукович й Азаров отримали російське громадянство - Transparency International

За даними прокуратури, цим особам інкримінується вчинення теракту, перевищення службових обов'язків, навмисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

18 лютого в ГПУ заявили, що мають намір доповнити статтею про теракт обвинувачення Аброськіну та Зінченку.

Кримінальні провадження проти всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об'єднано в одне, його розглядає Святошинський райсуд Києва.