REUTERS

Про це він написав у Twitter.

"Санкції ЄС проти РФ продовжено! Дипломатична робота й інтенсивні переговори з країнами-членами ЄC дали результат всупереч позиції скептиків", - заявив глава держави.

Також Порошенко вважає, що продовження Європейським Союзом санкцій має стати стимулом для Росії виконувати Мінські угоди і припинити окупацію Криму. 

Відео дня

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. "Це (продовження санкцій проти Росії – УНІАН) має стати стимулом для Росії виконувати Мінські домовленості і припинити окупацію Криму", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз сьогодні, 1 липня, затвердив рішення ще на півроку продовжити економічні санкції проти Росії.

Читайте такожГлава МЗС Словаччини вважає, що ЄС потрібне "нове партнерство" з Росією

21 червня Євросоюз на рівні постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) погодив рішення продовжити до 31 січня 2017 року економічні санкції «у світлі дій Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні».

Санкції ЄС передбачають обмеження співпраці з російськими банками, обмеження імпорту та експорту, торгівлі, зокрема нафтою, газом та озброєнням.

Рішення буде оприлюднено в суботу, 2 липня, в Офіційному журналі ЄС.