Було домовлено про відновлення газопостачання в Мар'їнці / Фото УНІАН

Сьогодні відбулися перші в 2021 році переговори в рамках Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомила в Facebook Українська делегація для участі в ТКГ, сьогодні відбулося засідання підгрупи з безпеки.

Українська делегація нагадала, що її основні зусилля "спрямовані на збереження сталого режиму припинення вогню і створення умов для подальшого переходу до наступних заходів, домовлених під час Паризьского саміту: розведення сил та засобів, розмінування ділянок місцевості тощо".

Відео дня

Також повідомляється, що російська сторона наполягає на "вдосконаленні координаційного механізму запобігання порушенням режиму припинення вогню".

Читайте такожАрестович назвав "найбільше досягнення" на перемовинах щодо Донбасу у 2020 році

Українська делегація запропонувала почати таке вдосконалення з двох актуальних питань, зокрема: недопущення порушень режиму припинення вогню, які призводять до загибелі та поранення українських військовослужбовців, зокрема, 11 січня 2021 року; сприяння проведенню інфрастуктурних та ремонтних робіт на лінії розмежування.

Окремо сказано, що сьогодні на переговорах вдалося домовитися про відновлення газопостачання до Мар’янки.

"Позитивним результатом відеоконференції стало досягнення принципової домовленості по відновленню газопостачання в Мар’янці, що було досягнуто завдяки активному сприянню голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератора робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посла Яшара Халіта Чевіка", - наголошується в повідомленні.

Вищезазначені питання будуть конкретизовані під час загального засідання ТКГ 21 січня.

Нормандський формат: зустріч радників