днепропетровск госпиталь / kstati.dp.ua

Про це виданню "Дніпро вечірній" повідомив начальник Дніпропетровського військового госпіталю Андрій Рильський.

"У 2007 році Міністерством оборони було прийнято рішення про продаж половини будівель госпіталю приватним фірмам. У результаті було продано все, а коли почалася антитерористична операція, громадськість встала на захист госпіталю, і нові власники наших приміщень погодилися почекати. Незабаром Міністерство оборони і Фонд держмайна подали до Дніпропетровського господарського суду позов з вимогою повернути госпіталь у власність держави. Цей суд, а потім і апеляційний суд їх позов задовольнив", - розповів Рильський.

Однак днями, за його словами, стало відомо, що Вищий госпсуд скасував рішення про повернення Дніпропетровського військового госпіталю у власність держави і направив справу на перегляд в суди нижчої інстанції.

Відео дня

"А це означає, що всі позитивні рішення з нашого питання скасовані і всі будівлі госпіталю, як і раніше, належать не державі, а приватним особам, які в будь-який час можуть пред'явити на них права. А в цей час в госпіталь щодня продовжують надходити близько 20 поранених, травмованих і хворих", - додав він.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Дніпропетровський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 18 травня 2015 року про повернення госпіталю в держвласність.

Мова йде про більш ніж 10 тисяч квадратних метрів нерухомості і близько 4 гектари землі в центрі Дніпропетровська, які, за словами Корбана, потрапили у власність російського "ВТБ Банку" за ціною, що не відповідала його реальної вартості. Він зазначив, що російський банк намагався вилучити госпіталь як заставне майно як раз в той момент, коли в Дніпропетровськ почали привозити поранених в зоні АТО бійців.