Як передає кореспондент УНІАН, у заході взяли участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, голова облради Гліб Пригунов, Дніпровський міський голова Борис Філатов, народний депутат Дмитро Ярош та понад 300 ветеранів АТО, волонтерів, представників громадськості міста.

Читайте такожУ Харкові відмовилися перейменувати проспект на честь загиблого бійця АТО

Відео дня

Внутрішня експозиція під назвою «Громадянський подвиг жителів Дніпропетровщини», займає майже 600 квадратних метрів та налічує близько 2 тис. експонатів. Вона розмістилася у трьох залах. У першій - речі мешканців області, які зробили свій внесок в захист України. Тут знаходяться інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців, афіші волонтерських акцій, фото військових кореспондентів, дитячі малюнки.

У другій залі - фотографії 500 військових з Дніпропетровщини, які загинули під час АТО. Тут також розміщені їх речі - улюблені шахи, книга, ікона, лист від матері, мобільний телефон зі слідом від вибуху. Ця «Зала пам’яті» присвячена всім, хто віддав життя за Україну.

Також відвідувачів чекає експозиція у мультимедійній залі, створеній за зразком сучасних європейських музеїв. Тут показують панорамні документальні фільми про війну на сході країни. Зображення транслюють одразу на чотирьох стінах, переносячи в епіцентр подій.

Як повідомляв УНІАН, вуличну експозицію першого в Україні Музею АТО в Дніпрі відкрито навесні 2016 року. Вона називається «Шляхами Донбасу». В центрі виставки – військова техніка: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, башта танку, згоріла машина. Загалом тут розміщено майже 400 експонатів.