facebook.com/GeneralStaff.ua

У районі Світлодарської дуги в ніч на суботу, 9 липня, прицільно била ворожа артилерія та відбулася спроба піхотної атаки. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожРосійські окупанти на Донбасі збільшили кількість обстрілів за добу до 72 - штаб

На ділянці фронту між Горлівкою та Дебальцевим інтенсивність вогню вночі величезна. Кілька десятків кілометрів території перебуває у полі зору ворожої безпілотної розвідки.

"Безпілотників з боку сепарів на порядок більше, ніж наших. Тільки стемніє – зразу літають. Хлопці нараховували кілька десятків за годину", - розповідає боєць ЗСУ з позивним "Саймон".

Саме ті дрони, кажуть наші військові, зазвичай наводять мінометні розрахунки бойовиків і в суботу зранку – коригували артилерійський вогонь противника.

"Пострілів було до 15. Але точно знали, куди стріляти. Стріляли десь з-за Новогригорівки перед Дебальцевим", - каже "Саймон".

Атака зі 152-міліметрових самохідних "Акацій" тривала не більше 5 хвилин. Далі, кажуть бійці, була спроба піхотного прориву. "Четверта година ранку – почався артобстріл наших позицій", - уточнює боєць ЗСУ.

Читайте такожПідсумки варшавського саміту: країни НАТО закликали позбавлятися від озброєння російського виробництва

Стрілецьку навалу українські бійці відбили без втрат. Проте через артилерійський обстріл троє українських військових загинули, ще трьох із тяжкими пораненнями доправили до шпиталю. Наші військові кажуть, що відповідали з усього, що мають під рукою. Але це надто малий арсенал засобів.

"Те що в нас є, озброєння, яким нам дозволяють давати відсіч, ми просто реально не дістаємо. Вони про це знають, і ведуть себе зухвало", - зізнається "Саймон".

У штабі АТО інформацію про артобстріл біля Троїцького підтвердили, проте кількість постраждалих українських військових не уточнили.