Чому зростає кількість інфікованих коронавірусом в Україні / фото УНІАН

Нині в Україні спостерігається підвищення захворюваності на коронавірус, тому що немає ще колективного імунітету, і люди дуже сприйнятливі до цієї інфекції.

Читайте такожГолова медкомісії Києва заявив про збільшення випадків складного інфікування COVID-19

Крім того, на сьогодні в нашій країні дуже мало дотримуються карантинних заходів.

Відео дня

Про це ТСН.ua розповіла лікарка-епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк.

"Поки ми не будемо стежити за собою, поки не будемо дотримуватися карантинних заходів, і поки ми не забезпечимо школи, садочки і не підготуємо лікарні та інші соціально-важливі об'єкти до прийому пацієнтів, ми звичайно ж будемо бачити тільки зростання захворюваності", - зазначила вона.

Крім того, за словами Сояк, в Україні наразі дуже слабка робота з контактними людьми.

"Ми втрачаємо велику кількість контактних людей, які надалі хворіють і, знову ж таки, інфікують наступне коло контактних", - підсумувала лікар.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що боротьба з COVID-19 йтиме не один рік, і що це не остання пандемія, крізь яку доведеться пройти світовій спільноті.
  • В Україні станом на ранок 23 вересня зареєстровано 184 тис. 734 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 тис. 705 летальних, 81 тис. 670 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 3 тис. 497 інфікованих коронавірусом.