Уряд готується презентувати порядок страхових виплат постраждалим від COVID-19 медикам / фото УНІАН

Кабінет міністрів готується представити порядок страхових виплат родинам загиблих медиків і тих, хто отримав інвалідність внаслідок протидії COVID-19.

Як повідомила прес-служба Офісу президента, про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, що відбулася під головуванням Володимира Зеленського.

Відповідні постанови розглядатимуть завтра, 17 червня, щоб почати виплати найближчим часом.

Відео дня

Читайте такожСтраховка для медиків при COVID-19: Зеленський закликав уряд поквапитися з виплатами

За словами голови уряду, виплати здійснюватимуть залежно від того, чи заразився медик у безпосередній роботі з хворими на COVID-19, чи за інших обставин. Йдеться, серед іншого, про виплати 1 млн 576 тис. грн родинам медичних працівників у разі їхньої смерті від коронавірусу, на який вони захворіли під час виконання професійних обов’язків; 210 тис. грн, якщо медик захворів і помер не під час роботи з хворими на COVID-19, а також про виплати в разі отримання інвалідності внаслідок захворювання медика на коронавірусну інфекцію.

«Коронавірус продовжує приносити нові жертви, і ми маємо діяти так само швидко, тому спрощуємо бюрократію, щоб уже на ділі допомагати родинам загиблих та постраждалих», – наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до статті 39 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їхніх сімей)».

15 червня Зеленський закликав Кабінет міністрів якнайшвидше здійснити страхові виплати родинам померлих медиків і тих, хто отримав інвалідність внаслідок боротьби з COVID-19.