Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив про погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям на загальну суму 1 мільярд гривень.

Читайте такожУ Раді розказали, як вирішити проблему виникнення нових боргів перед шахтарями

Про це він повідомив у Facebook.

Відео дня

"Заборгованість по заробітній платі шахтарям погашена! Дякую Міністерству фінансів України за те, що почули та розв'язали проблему", - написав він.

За словами Зеленського, вчора, 13 листопада, "шахтарям Донбасу, Луганщини, Волині та Львівщини перераховано 1 мільярд гривень. Гроші вже на рахунках державних шахт. Керівництву залишилося перевести їх на рахунки своїх працівників".

"Люди завжди були й будуть нашим пріоритетом. А забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції є найважливішим для енергетичної незалежності України. Спасибі всім, хто долучився до розв'язання цього питання", - підкреслив президент.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу після засідання уряду заявив, що Кабінет міністрів найближчим часом внесе зміни до державного бюджету України, які дозволять виділити 1 мільярд гривень на погашення боргів по зарплаті шахтарям.