Ілюстрація REUTERS

Державна казначейська служба України вже отримала кошти від нового випуску десятирічних єврооблігацій на 1,25 млрд євро, повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Читайте такожДержборг України за рік скоротився до 51,6% ВВП – Мінфін

«Кошти від нового випуску єврооблігацій в євро вже на рахунках Державного казначейства України», - написала Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Faceebook.

Відео дня

За її словами, українські десятирічні євробонди придбали 200 інвестиційних фондів із 31 країни.

Зокрема, серед покупців фонди з управління активами (85%), хедж фонди (7%), пенсійні та страхові фонди (6%), банки (2%).

При цьому 42% інвесторів із Великої Британії, 34% - із США, 19% - із країн Євросоюзу, 5% - із країн Азії та Близького Сходу.

Маркарова підкреслила, що інвестиційна база під час цього розміщення істотно розширилась, і серед покупців є як глобальні інвестиційні фонди з бездоганною репутацією, так і невеликі пенсійні та страхові фонди, переважно з країн Євросоюзу.

Україна отримала 1,25 мільярда євро від розміщення бондів

Як повідомляв УНІАН, Україна розмістила десятирічні євробонди на 1,25 млрд євро з рекордно низькою ставкою дохідності 4,375% річних. Розрахунки за новим випуском мають відбутись 27 січня, а отримані кошти буде спрямовано на фінансування держбюджету.

Проведене розміщення стало другим виходом України на ринок зовнішніх запозичень в євро після 15-річної паузи. У попередній вихід у червні 2019 року наша країна розмістила семирічні євробонди на 1 млрд євро із дохідністю 6,75% річних.