фото ua.depositphotos.com

Інформація в сумнівних ЗМІ про нібито причетність Юрія Іванющенка до рейдерського захоплення підприємства в Одеській області брехлива і маніпулятивна, заявили адвокати бізнесмена Євген Глазков і Юрій Колесников.

У своїй заяві вони назвали це вкидання цькуванням їхнього клієнта, яке триває вже багато років. "На сумнівних сайтах ім'я Юрія Іванющенка згадується в матеріалах про нібито рейдерське захоплення підприємства в Одеській області. Жодних аргументів або фактів, даних з реєстрів, що свідчать про який-небудь зв'язок нашого клієнта з зазначеними фірмами, не наводиться. Просто голе твердження автора, яке, тим не менш, виноситься у заголовок. Все це, звичайно ж, говорить про сплановане інформаційне вкидання, направлене проти Юрія Іванющенка. Офіційно заявляю, що наш клієнт ніяким чином із зазначеними фірмами не пов'язаний і до рейдерства не причетний", - заявив адвокат Юрій Колесников.

Відзначимо, що мова йде про публікації на деяких сайтах, в яких йдеться про нібито захоплення одеського ТОВ "Компанія "Нові технології – Україна", що фігурує в низці кримінальних справ.

Відео дня

"Це чергове інформаційне вкидання, яке не має нічого спільного з дійсністю, покликане чинити тиск на пана Іванющенка і в черговий раз очорнити його репутацію. Вже багато років триває цькування нашого клієнта. Тому ми просимо сайти, які розмістили цей фейк, опублікувати спростування. В іншому випадку ми змушені будемо зобов'язати їх це зробити, звернувшись до суду і відстояти свою позицію в загальному судовому порядку", - заявив адвокат.

Раніше Юрій Іванющенко вже вигравав суди у журналістів, які, за словами юристів, поширювали неправдиву інформацію на адресу Іванющенка, "збагачуючись на публікації чорного піару". Зокрема, бізнесмен виграв суд у Юрія Бутусова.

Нагадаємо, в 2017 році Євросоюз зняв з бізнесмена Юрія Іванющенка всі санкції, які були введені в 2014 році проти низки громадян України. Пізніше європейський суд визнав неправомірність введення санкцій проти бізнесмена.