Компанія вимагає повернути вихідну допомогу, виплачену Істербруку / Ілюстрація REUTERS

Американська корпорація McDonald's звернулася до суду з позовом, в якому вимагає повернути десятки мільйонів доларів, виплачених колишньому гендиректору Стіву Істербруку.

Про це пише Wall Street Journal.

Читайте такожMcDonald's закриває ресторани в Ірландії та Великобританії

Відео дня

У компанії стверджують, що перед звільненням минулої осені Істербрук збрехав раді директорів про службові романи зі співробітниками.

Причина звільнення

Істербрук був звільнений, коли стало відомо про його стосунки з колегою. В ході внутрішнього розслідування, проведеного в компанії, стало відомо, що пара обмінювалася текстовими та відеоповідомленнями. Наявність фізичного сексуального контакту з будь-ким зі співробітників McDonald's Істербрук заперечував. Оскільки компанія звільнила його, не озвучивши жодних претензій, він отримав вихідну допомогу та інші виплати.

Результати розслідування

У липні в McDonald's надійшла анонімна інформація про стосунки Істербрука з колегою. Розслідування відновили. З'ясувалося, що в Істербрука були сексуальні відносини ще з трьома колегами по роботі. Згідно з позовом, він знищив докази.

Як говориться в позові, компанія виявила десятки фотографій і відео сексуального характеру за участю в тому числі співробітників McDonald's. Істербрук відправляв їх з корпоративної електронної пошти на особисту пошту Hotmail.

Також стало відомо, що Істербрук схвалив виплату винагороди у вигляді акцій на суму сотні тисяч доларів колезі, з якою у нього був роман.

Істербрук обіймав посаду гендиректора McDonald's з березня 2015 року.

Попередні позови McDonald's

У вересні 2014 року корпорація McDonald's подала вісім позовів до Пенсійного фонду Росії у зв'язку з відмовою фонду приймати звітність мережі ресторанів швидкого харчування, з цієї причини пенсії тисяч співробітників в Росії не були сформовані вчасно.