При цьому секретар РНБО зауважив, що в Україні від грипу померло вже 12 осіб / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зауважив, що інкубаційний період нового типу коронавірусу триває 14 днів, а не 27, як про це писали ЗМІ.

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН, про це Данілов розповів на прес-конференції у Нових Санжарах.

Читайте такожЗеленський утворив робочу групу з питань реформування системи охорони здоров'я

Відео дня

За його словами, українські фахівці тримають контакт з багатьма лабораторіями світу і поки ніхто не надав інформацію щодо збільшення інкубаційного періоду вірусу.

«У нас є вірусологи, які зі світом спілкуються і ніякого збільшення терміну не існує. Тим паче, переважна більшість хворих виліковуються. Є одиниці в інших країнах: по 1-2 помирають. Це люди  похилого віку … Безпосередньо в Китаї більше померло», – сказав він.

При цьому секретар РНБО зауважив, що в Україні від грипу померло вже 12 осіб.

Раніше Reuters писав з посиланням на заяву влади китайської провінції Хубей, що інкубаційний період коронавірусу може триватиме довше за 14 днів.

Так, у суботу поширили інформацію про 70-річного мешканця, у якого симптоми захворювання з’явилися тільки через 27 днів після зараження.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 22 лютого у світі від нового типу коронавірусу COVID-19 видужало 20 978 осіб. Водночас жертвами COVID-19 стали вже 2 360 пацієнтів, а випадків захворювання – 77 661.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров`я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв`язку з поширенням коронавірусу з Китаю.