У кунжутній пасті міститься багато вітамінів\ lisa.ru

Тахіні - це паста з подрібненого кунжутного насіння. Зазвичай її додають в різні страви або мажуть на хліб, роблячи бутерброди. У ній безліч корисних вітамінів, мінералів.

Які саме вітаміни і як тахіні впливає на здоров'я, пише medikforum.

Склад тахіні

Відео дня

У кунжутній пасті містяться вітаміни В1, В2, В3, В9, В5, а також мідь, фосфор, марганець, кальцій і цинк. Це досить калорійний продукт - 570 калорій на 100 грамів. Але в чистому вигляді її навряд чи можна з'їсти багато через специфічний смак. Її прийнято додавати в страви, мазати на хліб.

Користь кунжутної пасти

У тахіні міститься багато антиоксидантів. Вони нейтралізують вільні радикали і захищають від утворення хронічних хвороб.

Кунжутну пасту корисно їсти при розвитку остеоартриту. Вона прекрасно захистить від вікових деформацій, позитивно відіб'ється на стані кісток, м'язів і суглобів.

Вживаючи тахіні, можна забути про високий рівень «поганого» холестерину і супутні йому серцево-судинні недуги. В кунжуті, з якого роблять пасту, багато заліза, а це користь для людей із залізодефіцитною анемією. Завдяки продукту можна позбутися хронічної втоми.

Кунжутна паста благотворно впливає на роботу мозку і нервів. Вона є захисником від нейродегенеративних захворювань - деменції, хвороби Альйгеймера.

Чимало користі в продукті для шлунково-кишкового тракту. Велика кількість калорій дозволяє надовго втамувати голод. А багатий склад поліпшить обмін речовин, допоможе скинути зайву вагу без проблем. 

Підшлункова залоза і печінка скажуть спасибі, якщо в раціон додати тахіні. Корисні жири захищають людину від діабету, важливо вживати продукт в переддіабетичному стані. Про захворювання печінки можна практично забути: антиоксиданти блокують вільні радикали, які часто стають провісниками їхнього розвитку. Важливо й те, що кунжутна паста запобігає ожирінню печінки та іншим подібним захворюванням.

Завдяки фітоестрогенам статева система жінок буде перебувати під захистом. А таких природних естрогенів в блюді з насіння кунжуту повно. Вони зміцнять кістки, приведуть в порядок гормональний фон, під час клімаксу допоможуть запобігти перепадам настрою. Користь для краси шкіри і волосся практично також велика. До того ж продукт дозволяє швидше загоювати рани, садна, порізи.

Кунжутна паста - відмінний засіб для всього імунітету. Наявні в складі сезамін і сезамол дозволяють знизити ризик розвитку пухлин, нейтралізувати вільні радикали.