Пенсіонер залишив зброю без нагляду / фото: Pixabay

Біляївський районний суд Одеської області за неналежне зберігання зброї засудив до умовного терміну покарання пенсіонера, з рушниці якого його 12-річний онук у вересні цього року застрелив 15-річного товариша.

Як повідомили УНІАН у суді, відповідну постанову ухвалено учора, 7 листопада.

Як наголошується, в четвер під час попереднього засідання розглянуто кримінальне провадження стосовно раніше не судимого пенсіонера, якому інкримінують статтю 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів, якщо це спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. На цьому засіданні між прокурором Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області і обвинуваченим затверджено угоду про визнання винуватості.

Відео дня

«Зокрема, чоловіка визнано винним. Йому призначено узгоджене сторонами покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки... з випробувальним терміном 1 рік », - повідомили в суді.

Засуджений зобов'язаний погоджувати низку своїх дій з уповноваженим органом з питань пробації: про зміну місця свого проживання, періодично з'являтися для реєстрації, не виїжджати без узгодження за межі України.

За даними слідства, пенсіонер є власником мисливської гладкоствольної рушниці Іж-58, 12 калібру, на яку має відповідний дозвіл. Наприкінці вересня поточного року, перебуваючи за місцем проживання в селі Августівка Біляївського району, він передав цю рушницю разом із сумкою з набоями своєму онукові (2006 р.н.). При цьому чоловік попросив дитину покласти зброю в кімнату біля сейфа. Чоловік знав, що зброя та набої не поміщені в сейф, але залишив їх без нагляду.

Близько 13.30 малолітній онук взяв рушницю і один патрон, поніс їх у кухню, де під час «демонстрації» рушниці, не маючи навичок поводження зі зброєю, з необережності вистрілив у грудну клітку підлітку (2004 р.н.).

Як повідомляв УНІАН, 29 вересня в Біляївському районі Одеської області 12-річний хлопчик застрелив з рушниці 15-річного підлітка, який прийшов до нього в гості.

Потерпілий дістав смертельне поранення в область грудної клітки.

У поліції заявили, що за фактом загибелі підлітка порушено провадження у ч. 1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як з'ясувалося, підліток дістав смертельне поранення з рушниці, що належить дідусеві хлопчика, який вистрілив.