На Житомирщині палає ліс / фото ДСНС

На Житомирщині відкрили кримінальне провадження за фактом умисного підпалу сухої трави, що спричинило лісові пожежі на площі понад 180 га.

Читайте такожНа Чернігівщині за допомогою авіації ліквідують лісову пожежу на площі 140 га (фото)

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Відео дня

Як зазначається у повідомленні прокуратури, за процесуального керівництва Коростенської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного підпалу сухої трави на березі річки неподалік смт Народичі (ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, чоловік, особу якого зараз встановлюють, 3 квітня умисно підпалив суху траву на березі річки Уж, неподалік селища Народичі.

Від загоряння сухостою вогонь перекинувся на лісові насадження, унаслідок чого виникли пожежі лісових масивів у Народицькому, Базарському та Кліщівському лісництвах ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство». За попередніми підрахунками, вигоріло понад 180 га лісу.

До ліквідації наслідків лісової пожежі було залучено понад 300 пожежних та 70 одиниць техніки, а також авіацію ДСНС України.

Станом на сьогодні, 9 квітня, пожежу не локалізовано, залишається горіння окремими осередками на чотирьох ділянках загальною площею близько 15 га в районі населених пунктів Звіздаль, Малі Міньки, Рудня-Осошня та Калинівка.

Наразі встановлюється сума завданих збитків та остаточні площі згоряння лісових насаджень.

Досудове розслідування проводить Народицьке відділення поліції.

Тому, хто здійснив підпал, загрожує від трьох до десяти років тюрми.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині вже майже тиждень ліквідовують лісову пожежу.