Поліцейські провели зовнішній огляд квартири Ткача / фото УНІАН

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста «Схем» Михайла Ткача, який зранку 8 серпня повідомив про виявлення вдома ознак встановлення пристрою для прослуховування.

Як повідомили у прес-службі поліції Києва, Шевченківським управлінням поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Читайте такожСтало відомо, як "прослушка" потрапила у квартиру журналіста "Схем" (фото)

Відео дня

У поліції зауважили, що у суботу, 8 серпня, вранці до поліції Києва звернувся чоловік та повідомив, що у своїй квартирі на вулиці Олега Ольжича він виявив пошкодження в стелі та, можливо, прослуховувальний пристрій.

«Правоохоронці провели огляд місця події та опитали заявника. У ході перевірки повідомлення поліцейські виявили на стелі у квартирі пошкодження. Також співробітники поліції оглянули дах будівлі: ніяких пошкоджень або технічних засобів там не виявили», - йдеться в повідомленні.

У поліції додають, що запланували проведення повторного огляду і судових експертиз, аби з’ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій.

Водночас головний редактор програми «Схеми» Наталка Седлецька на своїй сторінці у Facebook уточнила, що журналіст Михайло Ткач живе на останньому поверсі, над квартирою – спільне горище, до якого є доступ з різних під’їздів. Вона додала, що «отвір» довжиною щонайменше 60 см проходить у стелю».

За словами Седлецької, поліцейські провели зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву і поїхали.

«Тобто «глибше» не шукали. Щобільше, ми просили поліцію забезпечити охорону приміщення (горища), в яке можна легко потрапити та знищити речові докази… Але нам сказали далі звертатись вже у райвідділок і там запитувати, чи за нашою заявою розпочали кримінальне провадження, чи призначили слідчого у справі, тощо», - зазначила вона.

Як повідомляв УНІАН, журналіст програми розслідувань «Схеми» Михайло Ткач повідомив сьогодні зранку у Facebook, що знайшов пристрій для прослуховування на стелі удома. На місце події чоловік викликав слідчо-оперативну групу.