Могеріні також додала, що Європейський Союз в черговий раз підтверджує свою готовність допомагати Україні / фото УНІАН

Європейський союз продовжить й надалі підтримувати Україну на шляху до досягнення нею миру та проведенні урядом політики реформ.

Про це на прес-конференції заявила віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

«Ми вітали нового міністра закордонних справ України (Вадим Пристайко – УНІАН). Ми отримали від нього дуже вичерпну інформацію, і я б сказала задовільну картину тих планів, які уряд має щодо реформ в країні», - наголосила вона.

Відео дня

Читайте такожВ ЄС хочуть почути плани української влади щодо втілення реформ - Могеріні

Могеріні також додала, що Європейський Союз в черговий раз підтверджує свою готовність допомагати Україні в досягненні поставлених планів, а також розділяє позицію у захисті своєї територіальної цілісності та суверенітету.

«Ми й надалі будемо підтримувати Україну, її суверенітет та цілісність території. Європейський Союз продовжить дотримуватись політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя… Ми вирішили продовжувати підтримувати Україну та український народ і в цей час», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко закликав Жозепа Борреля, який стане наступником високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні, активніше залучити Євросоюз до процесу стабілізації ситуації на сході України.