Верещук склала повноваження представника уряду в парламенті / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук склала повноваження представника уряду в парламенті.

Читайте також"Порушили домовленість про спільну позицію": у "СН" назвали причину виключення з фракції Полякова і Скороход

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала в коментарі журналістам.

Відео дня

"Я вирішила скласти повноваження представника Кабінету міністрів України в парламенті, позаяк ми не знайшли спільної мови з прем'єр-міністром, ми не спрацювалися", - сказала Верещук.

Вона зауважила, що це була її ініціатива. "Я вважаю, що ми маємо різні бачення у підходах щодо комунікації між Кабміном і парламентом", - пояснила депутат і навела приклад, що необхідно було професійніше працювати з депутатами та зважати на їхню думку.

"Я розумію, що і Кабмін має свою позицію, і ті методи, і форми комунікації, які пропонувала я, на сьогодні не є ефективними. І я поважаю і позицію Кабміну, але і залишаю за собою прав також мати свою позицію", - зазначила Верещук.

На уточнення, чи її вмовляли лишитися, вона зазначила, що не вмовляли, це був діалог. "Ми зійшлися на тому, що краще я напишу заяву", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада схвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обороту земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10), яким передбачено впровадження ринку землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Рішення підтримали 240 депутатів, проти – 52, утримались – 57, не голосували - 16.

При цьому 227 голосів - від фракції «Слуга народу», 13 - від позафракційних депутатів. Решта утрималися або голосували проти законопроекту, зокрема, «Європейська солідарність», «ОПЗЖ» і «Батьківщина» одноголосно голосували проти.

Зокрема, Верещук була серед тих депутатів, які утримались.

14 листопада Верещук повідомила, що 15 листопада планує обговорити з прем’єр-міністром питання про перебування на посаді представника уряду в парламенті.