У прямому ефіру шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" посперечалися народні депутати Олександр Дубінський від "Слуги народу" та Олександра Устінова з "Голосу".

Читайте такожПраво на владу онлайн - українська вакцина від коронавірусу та місцеві вибори

Відео дня

З вуст політиків лунали звинувачення в корупції, також вони підняли питання провалу медичної реформи. Про це повідомляє ТСН.

У словесну перепалку нардепів втрутилася ведуча Наталія Мосейчук. Це сталося під час обговорення випадку, коли український 13-річний підліток втратив двох батьків-лікарів — вони померли від коронавірусу, заразившись на роботі.

Телеведуча згадала про ефір, коли обговорювався трагічний випадок - про хвору дівчинку, й Мосейчук запитала тоді у політиків, які були у "Праві на владу": "Що ви можете зробити?". А у відповідь, за її словами, почула гнітючу тишу.

За її словами, тоді одна з політиків пообіцяла віддати хворим дітям гроші, які їй подарували на день народження. 

"Чесно кажучи, я дивилася на когорту цих політиків і, знаєте, мені хотілося вийти зі студії. От просто вийти зі студії на знак обструкції. Мені так само хочеться зараз вийти зі студії. Та робіть що хочете, правда. Мені просто шкода… Я знаю, що народ не виїде з країни. І нам треба якось співіснувати, вам і нам, народу. І коли ви починаєте тицяти пальцями й розказувати один одному, що хтось не в Румунії, а хтось це Супрун і так далі. Саш (звертається до Дубінського. — Ред.), Супрун – вона вже є, її віником не виженеш з цієї країни. Реформа вже відбулася. А що сказати дитині? Що йому думати про вас? В нього є захист?", — прокоментувала суперечку ведуча.

Також Мосейчук в ефірі "Право на владу" звернулася до президента Володимира Зеленського щодо трагічної загибелі двох батьків-лікарів від коронавірусу. Вона попросила взяти під особистий контроль долю їхнього сина, 13-річного Антона, який на той час перебував на апараті ШВЛ, а також справи всіх лікарів, з якими сталося лихо під час пандемії. 

Як працюють лікарі в умовах коронавірусу

  • Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов наголошує, що подекуди медики, які лікують хворих на COVID-19, працюють "на межі людських можливостей".
  • Президент Асоціації анестезіологів України, експерт МОЗ Сергій Дубров заявив, що в українських лікарнях може не вистачати медиків, якщо кількість хворих на COVID-19 щодня збільшуватиметься до 9-12 тис. Він уточнив, що наразі в Україні для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 задіяно 2 тис. 714 лікарів-анестезіологів (кожен третій лікар-анестезіолог, який працює в країні) та понад 15 тис. лікарів інших спеціальностей.