Ілюстрація / REUTERS

Компанія Microsoft, яка базується в США,  повідомила в середу, 20 лютого, про нову серію кібератак в Європі.

За даними корпорації, на цей раз їх об'єктами стали 104 акаунти співробітників Німецького товариства зовнішньої політики, а також європейських філій Інституту Аспена і Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (GMF). Про це пише DW.

Як уточнює Microsoft, мова йшла про облікові записи в Бельгії, Франції, Німеччини, Польщі, Румунії та Сербії.

Відео дня

Відомості про напади в кіберпросторі отримали центр корпорації, що займається розвідкою в області загроз безпеки, і підрозділ по боротьбі з цифровою злочинністю.

Читайте такожPolitico: Україна стала випробувальним полігоном для кіберзброї

Фахівці Microsoft вважають, що до атак причетна група кіберзлочинців, відома як Strontium. Раніше її пов'язували з Головним управлінням (ГУ) Генштабу збройних сил Росії. В США стверджують, що вона стояла за кібератакою на передвиборний штаб кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Напади були зафіксовані в період з вересня по грудень 2018 року.

У Microsoft відзначають, що останнім часом подібні атаки не обмежуються різного роду кампаніями (наприклад, передвиборними), а поширюються на "аналітичні центри та некомерційні організації, що працюють над темами, пов'язаними з демократією, прозорістю виборів і державною політикою". Співробітники цих НКО часто знаходяться в контакті з "урядовими чиновниками", відзначають в корпорації.

У відповідь на зростання загроз Microsoft зробила сервіс AccountGuard, призначений для інформаційної безпеки, доступним ще в 12 державах Європи, включаючи Францію, Німеччину, Швецію, Данію, Нідерланди, країни Балтії, Португалію, Словаччину та Іспанію.

Раніше стало відомо, що спецслужби все частіше фіксують кібератаки на життєво важливі об'єкти в Німеччині.