Ілюстрація / REUTERS

Міністр юстиції Денис Малюська анонсував продаж Південної виправної колонії (№51), розформованої минулого року після бунту ув'язнених.

Про це Малюська заявив у Facebook.

Він зазначив, що ця колонія, приміщення якої зазнали значних пошкоджень під час масового бунту ув'язнених, стане наступним лотом після продажу об'єкта в Коцюбинському (Київська обл.)

Відео дня

Читайте такожУ Мін’юсті розповіли про прибутки від платних камер у СІЗО

«Є одразу кілька майже готових лотів. Ось один з них: колонія №51, розташована в Одесі, на Люстдорфській дорозі, 9. Площа земельної ділянки - 5,983 га, площа будівель - 14482 кв. м», - написав міністр.

Він акцентує на тому, що дана виправна установа розташована в гарному місці: від нього до центру Одеси лише 4 км, до Чорного моря - 3,5 км.

За його словами, виручені від продажу гроші буде спрямовано на будівництво іншої виправної установи в Одеському регіоні (за межею обласного центру) й інші потреби.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня 2019 року в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, який супроводжувався пожежею.

Поліція відкрила провадження за ст.392 (дії, які дезорганізують роботу установ виконання покарань) і ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

З 28 травня в колонії ввели особливий режим, в Мін'юсті вирішили законсервувати Південну колонію через великі руйнувань, завдані бунтівниками.

Влітку завершилося етапування всіх засуджених - близько 450 осіб - до інших виправних установ.

Сьогодні, 7 серпня, міністр юстиції Денис Малюська анонсував три хвилі продажу українських в'язниць і слідчих ізоляторів.