Степанов закликав ухвалити закон щодо штрафів / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Степанов закликав парламент ухвалити закон, яким збільшуються штрафи за порушення карантинних норм.

Читайте такожЗеленський розповів, коли в Україні знову запровадять жорсткий карантин

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні парламенту.

Відео дня

За словами міністра, на сьогодні стала проблемною ситуація, коли контактні особи мають перебувати на самоізоляції, але нехтують цими правилами.

Він додав, що йдеться про вирішення цього питання в адміністративному порядку через систему штрафів. “З липня місяця у вас знаходиться законопроект, поданий Кабінетом міністрів України за № 3890, який чітко регламентує питання штрафів”, - наголосив міністр.

Також він додав, що “це той механізм, яким користуються всі європейські країни”, і закликав народних депутатів України проголосувати за даний законопроект.

Степанов також наголосив: "Я вважаю, що у нас одна з кращих практик в Європі щодо адаптивного карантину".

Адаптивний карантин в Україні

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм’якіші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
  • З 19 жовтня  в Україні почало діяти нове епідемічне зонування.