Президент України звернувся до українців/ president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський записав звернення до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані.

У своєму зверненні Зеленський «покроково розповів про дії української влади, починаючи з трагічного ранку 8 січня».

«Ми відправили до Тегерана найкращих фахівців нашої країни з великим досвідом експертиз, – зазначив він. – Зараз група українських експертів продовжує свою роботу. Для повного завершення розслідування ще потрібно провести низку дій. Наразі вони намагаються реконструювати літак».

Відео дня

При цьому Зеленський розповів, що в останній розмові з президентом Ірану вони домовилися про якнайшвидше повернення тіл загиблих українців і притягнення до відповідальності винних: «Ніхто не відкрутиться».

Читайте також"Наполягаємо на цілковитому визнанні вини": Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літакаРаніше УНІАН повідомляв, що 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Відповідальність за збиття літака МАУ взяло на себе елітне військово-політичне формування Ірану.