"Велике будівництво" / фото УНІАН

Більшість українців позитивно ставляться до реалізації державної програми "Велике будівництво" й хочуть бачити більше відремонтованих та побудованих доріг, лікарень, шкіл і дитячих садочків.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного у серпні цього року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Результати дослідження представив на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" заступник директора КМІС Антон Грушецький. Він зазначив, що 89,8% респондентів схвалюють державні інвестиції у розвиток інфраструктури.

Читайте такожГолова "Слуги народу" пояснив, чому за гроші з "коронавірусного" фонду будують дороги

На думку близько половини учасників дослідження, найбільше коштів треба вкладати у ремонт доріг. На другому місці опинилися лікарні, далі – навчальні заклади для дітей.

При цьому важливість інфраструктурних проектів для українців надзвичайно висока. Відповідаючи на запитання, які ініціативи команди президента викликають найбільшу підтримку, учасники дослідження на перше місце поставили припинення вогню на Сході України (80,6%), а на друге – програму "Велике будівництво" (67%), залишивши позаду кредити для бізнесу (38,4%) та ринок землі (14%).

При цьому 85,2% респондентів переконані, що розбудова інфраструктури не має припинятися на період карантину. 

Дослідження проводилось методом прямого опитування 6-19 серпня. У дослідженні взяли участь 2049 респондентів з усіх регіонів України (крім АР Крим).