Гахарія дав зрозуміти, що чекає від України гарантій невтручання Саакашвілі у внутрішню політику Грузії / УНІАН

Грузія не розриватиме дипломатичні відносини з Україною через призначення Міхеїла Саакашвілі, але розробить тактику захисту «від його авантюр».

Про це повідомив прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія місцевим ЗМІ, передає Європейська правда.

Він зазначив, що відкликання посла не означає розрив відносин з Києвом.

Відео дня

«Ми відкликали посла тільки для того, щоб провести консультації на тему, як захистити наші відносини від авантюристів», – пояснив прем’єр.

Читайте такожСаакашвілі переконаний, що деякі депутати його бояться, тому й не підтримують

При цьому Гахарія дав зрозуміти, що чекає від України гарантій невтручання Саакашвілі у внутрішню політику Грузії.

«Ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству і не поставили б під загрозу ці відносини. Це для нас найважливіше. Згодом обов'язково, щоб хтось, ким би він не був, сказав, що буде забезпечено те, щоб в майбутньому не продовжиться втручання в справи іншої країни, як він стримає Міхеїла Саакашвілі, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії», – сказав Гахарія.

Прем’єр зауважив, що після губернаторства Саакашвілі в Одесі обом країнам довелось докласти чимало зусиль, аби «повернути відносини у рамки нормального, стратегічного партнерства».

Як повідомляв УНІАН, 7 травня президент Володимир Зеленський призначив екс-президента Грузії і колишнього главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.