Дмитро Кулеба і Яцек Чапутович / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає Європейський Союз не змінювати поточну політику щодо Росії, поки триває агресія проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Варшаві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем.

Читайте такожЄС відреагував на системні порушення Росією прав людини в окупованому Криму

Відео дня

"Міністр Чапутович поінформував мене про стан дискусії Європейського Союзу і щодо питань розвитку ЄС, зокрема у бюджетній сфері, і щодо політики ЄС стосовно Росії. Я довів до свого колеги, що немає жодних підстав змінювати політику щодо Росії, і так має тривати доти, доки Росія не змінить свою агресивну політику щодо України. Це фундаментальний принцип і ми очікуємо, що усі держави-члени Європейського Союзу дотримуватимуться цього підходу", - сказав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, у червні Європейська Рада офіційно продовжила на півроку, до 31 січня 2021 року, чинність економічних санкцій, що пов'язані з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії.

Також у червні в Євросоюзі було ухвалено продовжити заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова до 23 червня 2021 року.