этот материал доступен на русском

Неповторний смак дитинства: рецепт домашнього печива "Горішки"

09:49, 30 липня 2020
Рецепти
309 0
Печиво Горішки - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Готуються ці смаколики вдома зовсім нескладно, знадобиться лише спеціальна форма для випікання – горішниця. А для наповнення печива слід запастися смачним згущеним молоком, або ж можливий варіант, наприклад, із заварним кремом.

Печиво "Горішки"

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Маргарин (або масло) - 250 г
  • Борошно - 3 ст.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Сода харчова - 0,5 ч.л.

Для начинки

  • Варене згущене молоко - 1 банка

Розтерти яєчні жовтки з цукром.

Розтопити пачку маргарину (вершкового масла) до однорідності. Всипати просіяне борошно. Додати перетерті з цукром яєчні жовтки, добре перемішати.

Як приготувати смачні Горішки зі згущеним молоком / фото ua.depositphotos.com

Взяти яєчні білки, додати до них половину чайної ложки солі й збити цю масу в густу піну. Додати цю масу в тісто, перемішати.

Погасити соду оцтом, додати в замішане тісто. Викласти потроху тісто у форму й випікати половинки горішків. Коли все тісто спечеться, накласти перемішану начинку в кожну половинку, потім скріпити їх між собою.

Печиво "Горішки" із заварним кремом

  • Борошно - 2 ст.
  • Вершкове масло або маргарин - 100 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Цукор - 3-4 ст. л.
  • Сметана або майонез - 4 ст. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Крохмаль - 0,5 ст.

Для крему

  • Молоко - 250 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Борошно - 20 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Цукор ванільний - 1 пачка (або ванілін - 1 дрібка)

Вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника.

У миску насипати цукор і додати яйця, збити до білого кольору. Потім додати вершкове масло кімнатної температури, сметану, борошно, крохмаль та соду. Замісити тісто для печива "Горішки".

На середньому вогні нагріти форму. Змастити її трохи олією (лише перший раз).

Від тіста відривати маленькі шматочки й зробити кульки. Вкласти їх в отвори у формі, трошки притиснути пальцем. Притиснути їх іншою частиною форми та пекти на середньому вогні.

Читайте такожПишні та соковиті пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом, капустою та абрикосами

Випікати печиво "Горішки" у формі до золотистого кольору з обох боків.

Готові "шкарлупки" викласти з форми, якщо потрібно, зрізати зайве.

Приготування крему. Змішати яйця з цукром. Потім з борошном і ванільним цукром. Розвести суміш холодним молоком, перемішати до однорідності. Покласти на середній вогонь і, безперервно помішуючи, довести до кипіння. Остудити. Змішати з маслом.

Коли крем охолоне, начинити ним "шкарлупки". З'єднати половинки в цілі "горішки".

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter