Рецепт курячих нагетсів / фото ua.depositphotos.com

Нагетси – це шматочки соковитого курячого філе в паніровці, обсмажені на сковороді або у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки.

Приготувати їх удома зовсім нескладно. Однак така закуска є доволі калорійною та не дуже корисною, тому часто вживати її не варто.

Курячі нагетси на сковорідці

  • Філе куряче - 700 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Паприка - за смаком
  • Сухарі паніровочні
  • Олія соняшникова

Нарізати куряче філе невеликими шматочками. У тарілці збити вилочкою 2 яйця.

Відео дня

Читайте такожКрем-суп з пельменями: рецепт апетитної страви

Для паніровки змішати панірувальні сухарі, сіль, перець і паприку.

Розігріти олію в сковорідці.

Вмокнути шматочок курки в яєчну суміш, потім – у паніровку. Смажити курячі нагетси до золотистої скоринки. Готові нагетси перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Курячі нагетси готові.

Курячі нагетси з сиром на сковорідці

  • Курячі грудки - 400 г
  • Твердий сир - 200 г
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Молоко - 100 мл
  • Панірувальні сухарі - 100 г
  • Рослинна олія - 50 мл
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Часник (молотий) - 0,5 ч.л. (або 4 головки свіжого)

Куряче філе нарізати великими кубиками.

Приготування соусу. У мисці розмішати яйце з молоком, меленим часником, сіллю та перцем.

В окремому посуді підготувати панірувальні сухарі.

Як приготувати справжні нагетси / фото ua.depositphotos.com

Нарізати сир кубиками, вчетверо меншими від кубиків нарізаного м'яса. Зробити в кожному шматку філе надріз і вкласти туди кубик сиру. Просуньте його глибше всередину м'яса. Посолити та поперчити фаршироване філе (для отримання більш ніжних нагетсів, цього не робити).

Умокнути кожен шматочок філе в соус, а потім обваляти в сухарях. Смажити курячі нагетси з сиром на розігрітій сковороді з двох боків до утворення золотистої скоринки.

Курячі нагетси в духовці

  • Куряче філе - 600 г
  • Кефір - 1 ст.
  • Гірчиця - 1 ч.л.
  • Пармезан - 50 г
  • Мигдаль - 50 г
  • Білий хліб - 3 г
  • Суміш трав - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець гострий мелений - за смаком

Куряче філе нарізати невеликими, максимально однаковими шматочками.

Скласти їх у миску, залити кефіром, додати гірчицю, трішки солі та перцю.

Читайте такожСмачний салат із тунцем: як приготувати оригінальну страву

Для панірування можна взяти уже готову крихту або приготувати самим. Для цього підсушити на сухій сковороді скибочки батона, подрібнити. У чашу комбайна вкинути мигдаль і підсушений хліб. Усе подрібнюємо на крихту. Додати тертий сир, сушені трави, сіль і перець. Перемішати.

Обваляти куряче філе в паніровці з усіх боків і скласти на решітку.

Випікати нагетси у розігрітій до 190°С духовці близько 20 хвилин або до хрусткої скоринки. Дати курячим нагетсам злегка охолонути й подавати до столу.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: