Дмитро Медведєв похвалився кількістю контрактників, набраних в російську армію / фото REUTERS

Заступник голови російської Ради безпеки Дмитро Медведєв стверджує, що з 1 січня поточного року в армію Росії на контрактну службу прийняті понад 200 тисяч осіб.

Чиновник додав, що частина контрактників є "добровольцями", а частина - перебувала в запасі. Відомості Медведєва публікує ТАСС в Telegram. "...близько 280 тис. осіб прийняті на контрактну службу в ЗС РФ з 1 січня 2023 року", - заявив Медведєв.

Варто зазначити, що РФ з 24 лютого 2022 року веде проти України повномасштабну війну, в ході якої використовує, в тому числі тактику "м'ясних штурмів".

Відео дня

Російська сторона в Україні вже втратила дуже багато живої сили. Загальні втрати ворога на 3 вересня 2023 року становлять приблизно 264 тис. 660 окупантів.

Війна Росії проти України - новини, які варто знати

Вороги активно вели приховану мобілізацію на війну проти України, а потім оголосили про неї офіційно. У РФ 21 вересня 2022 року нібито була запроваджена часткова мобілізація, тобто в армію мали потрапити тільки люди, які перебували в запасі. ЗМІ писали, що насправді в армію забирали людей, які раніше не служили.

В кінці березня поточного року британська розвідка повідомляла, що російське керівництво, можливо, обрало "добровольчу модель" збільшення кількості військових, щоб в країні було мінімальне число незадоволених.

В середині березня журналісти з'ясували, що з 1 квітня в Росії стартує новий набір контрактників. За відомостями ЗМІ, російська влада хотіла, щоб в армію потрапили 400 тисяч осіб, і в регіони відправили рознарядки.

Вас також можуть зацікавити новини: