Ілюстрація / REUTERS

Голова Комітету міжнародних відносин Конгресу США Еліот Енгель ініціював проект постанови, що передбачає розширення санкцій проти наближеного до Путіна російського бізнесмена Євгена Пригожина, а також координацію дій з Європейським союзом та іншими країнами в цій сфері.

Читайте такожAmerican Interest: Зараз не час ослаблювати тиск на Путіна й запрошувати на саміт G7

Про це повідомляє Голос Америки.

Відео дня

«Євген Пригожин - маріонетка Путіна з довгою історією завдання шкоди інтересам Сполучених Штатів від імені російського уряду. "Фабрики тролів" його Агентства Інтернет-досліджень (IRA) нахабно втручались до виборів 2016 та 2018 років, проводячи кампанії з дезінформації проти народу Америки, а бойовики його Групи Вагнера брали участь у підривній діяльності проти наших партнерів та союзників в Україні, Сирії, Лівії, Африці та в інших регіонах», – заявив Енгель.

Пригожин відкидає звинувачення щодо втручання у вибори США. Раніше цього року Мін‘юст США відкликав одне зі звинувачень проти фірми Пригожина «Конкорд», що стосувалось втручання у вибори. Причиною відкликання стало побоювання, що олігарх використовує судову систему США для збору даних.

У вересні 2019 року США запровадили санкції проти Пригожина за фінансування так званої «фабрики тролів», яка намагалась вплинути на американські вибори 2018 року.