фото: УНИАН

Про це повідомив народний депутат від "БПП" Валерій Карпунцов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНАБУ затримало одинадцятого підозрюваного у справі про розкрадання українського газу

При чому він заявив, що цими діями НАБУ зриває розгляд справи проти бізнесмена Сергія Курченка та його спільників, оскільки Кулик як слідчий сьогодні "мав представляти обвинувачення в апеляції по справам затриманих Сухомлина та Кошеля, що проходять по справам Сергія Курченка".

Відео дня

"НАБУ зриває роботу одного із головних слідчих по справах Курченка. Сьогодні зранку слідчі НАБУ прийшли з обшуком до квартири слідчого Костянтина Кулика, проте забули вручити йому підозру після того, як у квартирі Кулика не було нічого знайдено, що могло б зацікавити антикорупційне бюро", - написав Карпунцов.

Таким чином, за словами депутата, "через власні проколи та непідготовленість кадрів НАБУ зробило заручником ситуації (Кулик в квартирі – не виходить, щоб не отримати підозру, і не з’явиться через НАБУшників на суд)".

"Тобто НАБУ хоче підтримки від Генпрокуратури по справі Онищенка, а паралельно, свідомо чи несвідомо, валить справи по Курченку", - зазначив Карпунцов, додавши, що зараз "у Кулика під дверима 15 чоловік, суд в обід. Отака антикорупційна співпраця".

Як повідомлялось, на початку січня Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування за фактом придбання головним військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі.