фото: УНІАН

Про це він сказав під час зустрічі з Державним Секретарем США Джоном Керрі, яка відбулася у четвер, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Він повідомив, що недавно Верховна Рада України прийняла рішення про реформу судової системи, що «є системним і революційним перетворенням в українських судах для подолання корупції». Також ухвалено закони щодо розвитку співпраці з МВФ та «пакет законів для подолання такого зла, як корупція».

Читайте такожКеррі вважає, що за дуже короткий час можна почати повне виконання Мінських угод

Відео дня

Парубій зазначив, що «все це відбувається в час, коли путінська влада здійснює агресію проти України». При цьому він повідомив, що є інформація про можливу активізацію дій окупаційної армії у найближчий період: «є інформація про готовність як до активізації дій сна фронті, так і до дестабілізації в середині нашої країни». «Ми не допустимо дестабілізації ситуації всередині країни і дуже розраховуємо на те, що наші стратегічні партнери допоможуть нам зупинити окупаційні війська, і ми й надалі матимемо надійного стратегічного партнера - Сполучені Штати Америки», - сказав Парубій.

Голова українського Парламенту подякував Державному Секретарю США за допомогу українській державі у найтяжчі для неї часи, при цьому він запевнив, що «Україна йде шляхом реформ і її ніщо не зупинить».

Своєю чергою, Держсекретар США засвідчив підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки і закликав українську Сторону і далі реформувати країну. «Ми схвально оцінюємо реформи, які вдалося здійснити», - сказав він, відзначивши те, що Україна «вийшла з-під впливу Росії і тепер повинна працювати над зміцненням верховенства права, розвитку правосуддя, судової системи».

Читайте такожКеррі: найшвидший шлях до вирішення ситуації на Донбасі полягає у повному виконанні Мінських угод

Джон Керрі наголосив на необхідності посилювати роботу щодо виконання Мінських угод. «Не можна марнувати час, а потрібно спільно працювати на виконання Мінських угод», - сказав він. Керрі висловився за необхідність припинення вогню, розблокування кордону, запевнивши при цьому, що Сполучені Штати готові підтримати зусилля української влади у виконанні Мінських домовленостей.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі, яка склалась там через російську агресії проти України. У цьому контексті Парубій зазначив, що підтримка в питанні безпеки, зокрема, допомога у наданні летального озброєння так само важлива для України, як і економічна підтримка. Керрі повідомив, що «у напрямку такої допомоги Україні працюють п’ять країн». «Ми оцінимо потреби з точки зору посилення обороноздатності України, в постачанні техніки та іншої допомоги», - сказав він.

Читайте такожКеррі розповів, про що говоритимуть лідери США, Німеччини, Франції і України на зустрічі у Варшаві

Керрі відзначив проведення в Україні серйозних антикорупційних заходів, руйнування олігархії, зміцнення банківської системи. «Реформи допоможуть вам завести в країну інвестиції»,- наголосив він і додав, що «вже спостерігається певне зростання економіки, і люди таким чином побачать реформи, рух країни», - підкреслив Керрі.

Сторони висловили сподівання на подальший розвиток співпраці у різних сферах, зокрема у оборонній і економічній, підкреслюється в повідомленні.