Джо Байден і Володимир Путін провели переговори в Женеві 16 червня / Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував зустріч президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Радіо свобода з посиланням на Reuters.

Міністр заявив, що вітає "тверді слова" президента США Джо Байдена. Також він стверджує, що ці переговори не викликали в України ніяких занепокоєнь.

Відео дня

"Цей саміт засвідчив, що Америка повернулася, і тепер настав час змусити Росію відійти з України", – сказав Кулеба.

При цьому міністр відзначає, що "Путін не побачив ніяких запрошень США поторгуватися з питань України".

"І це принципово, бо ми домовилися зі США, що не буде ніяких оборудок про Україну без України, і Америка дотримала свого слова", – наголосив міністр.

Кулеба також звернув увагу, що Росія не має права вето на вступ України до НАТО. Він додав, що Україна посилює "словесний тиск" на НАТО щодо свого вступу.

Читайте такожВ ОП прокоментували зустріч Байдена і Путіна у Женеві

Переговори Байдена і Путіна: деталі

16 червня президент Росії Володимир Путін за підсумками переговорів з Джозефом Байденом заявив, що тема вступу України в НАТО торкалася «мазком».

«З приводу вступу України в НАТО -ця тема зачіпалася "мазком", тут, мабуть, нічого обговорювати", - сказав Путін.

Крім того, за словами Путіна, він обговорив з Байденом питання виконання Мінських угод.

«Що стосується України - ця тема порушувалася, не можу сказати, що дуже докладно, але, наскільки я зрозумів президента Байдена, в основі врегулювання на сході України мають бути Мінські угоди», - зазначив він.

У свою чергу Байден на зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним підтвердив непохитну підтримку США територіальної цілісності України.