Російський патріарх Кирило закликав не ходити до церкви / фото УНІАН

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило звернувся до вірних із закликом молитися вдома, а не в храмах, щоб убезпечити себе від хвороби в дні пандемії коронавірусу.

Читайте такожУ Москві коронавірусом заражено понад тисячу людей

"Я закликаю вас, мої дорогі, найближчими днями, поки не буде особливого патріаршого благословення, утриматися від відвідування храмів, і, якщо вам хтось щось скаже, нагадайте приклад Марії Єгипетської", - цитує "Интерфакс" заяву після літургії в храмі Христа Спасителя.

Відео дня

Предстоятель церкви зізнався, що це рішення далося йому нелегко. "51 рік я проповідую з кафедр, закликаю людей приходити до храмів, долати тяжіння своєї власної злої волі і зовнішніх обставин, я цьому заклику присвятив все своє життя, і сподіваюся, ви розумієте, як важко мені сьогодні сказати: утримайтеся від відвідування храмів", - сказав він.

За словами Кирила, церква сьогодні закликає суворо виконувати всі приписи, які пропонуються санітарною владою РФ.

Нагадаємо, РПЦ продовжує проводити служби в умовах епідемії, але ввела низку санітарних правил для церковних служб. Зокрема, священикам рекомендували поки не подавати парафіянам "хрест для цілування" і утримуватися від «преподання руки для цілування».

Читайте також: