Стало відомо, коли NASA запустить на МКС цивільний екіпаж \ фото REUTERS

Космічний корабель, на борту якого буде знаходитися повністю цивільний екіпаж компанії Axiom Space, планується запустити на Міжнародну космічну станція (МКС) 21 лютого 2022 року.

Запуск планується провести в рамках місії Axiom-1.

Про дату польоту повідомила керівник програми пілотованих польотів NASA Кеті Лідерс. "Ми плануємо запустити місію Axiom 1 на МКС 21 лютого", - написала Лідерс у Twitter.

Відео дня

Читайте такожУ SpaceX розповіли про самопочуття екіпажу першої цивільної місії на орбіті

Відправлення цивільного екіпажу на МКС

У січні Axiom Space назвала імена туристів, які полетять на МКС в 2022 році. Командиром екіпажу стане колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегрія, разом з ним відправляться американський інвестор і підприємець Ларрі Коннор, канадський інвестор і філантроп Марк Паті та ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе.

На початку травня NASA уклало контракт з компанією Axiom Space на відправку туристів на МКС. При цьому вартість контракту не розкривається. Місія на МКС отримала назву Axiom Mission 1 (Ax-1), вона розрахована на вісім днів. Запуск запланований з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. У NASA відзначали, що цей політ відбудеться не раніше січня 2022 року.