Співробітник СБУ планував отримати за секретну інформацію більше 20 тис. грн / ФОТО ssu.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, за дані, які співробітник мав у своєму розпорядженні, він планував отримати 20,5 тис. грн.

Оперативники спецслужби затримали його під час передачі інформації з обмеженим доступом.

За словами голови СБУ Василя Грицака, "це затримання є ще одним підтвердженням того, що спецслужба продовжує очищення власних лав. Кожного співробітника СБУ, який вчинить злочин, буде викрито та покарано, незважаючи на його посаду, звання або послужний список".

Відео дня

Читайте такожУ Києві бізнесмен привласнив понад 40 мільйонів гривень, виділених на держзакупівлю ліків - СБУ

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 163 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Раніше у Києві Співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали у Києві трьох учасників організованого угруповання, які вимагали 200 тис. дол. за забезпечення виправдувального вироку.

Двоє колишніх співробітників МВС та військовий запропонували комерсанту, який обвинувачується у вчиненні підготовки до умисного вбивства, вирішити питання щодо його звільнення. За 200 тис. дол. вони гарантували сприяння в ухваленні Апеляційним судом рішення про винесення виправдувального вироку та відміну рішення суду першої інстанції.