112.ua

У Печерському районному суді Києва уточнюють, що суддя за клопотанням прокурора дав дозвіл на надання тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні кіпрських компаній та Банку Республіки Кіпр, що стосуються надання або повернення фінансового кредиту, наданого телеведучому Савіку Шустеру за договором позики.

Читайте такожПроти Шустера відкрили ще одну справу за несплату податків в особливо великих розмірах

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду у Facebook.

Відео дня

«У зв’язку з розповсюдженням в ЗМІ повідомлень щодо надання Печерським районним судом м. Києва дозволу на обшук за місцем проживання Савіка Шустера чи у іншому володінні особи, прес-служба суду повідомляє, що 2 листопада 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва Карабанем у відкритому судовому засіданні були розглянуті клопотання прокурора щодо надання тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні кіпрських компаній та банку Республіки Кіпр, які стосуються надання або повернення фінансового кредиту, наданого Савіку Шустеру за договором позики (копії документів)», - сказано у повідомленні.

Таким чином, у провадженні суду клопотань органів досудового розслідування чи прокурора про надання обшуку, що стосуються Шустера, не перебувало, наголосили у прес-службі суду.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні канал Савіка Шустера 3s.tv у Facebook повідомив, що «суддя Печерського суду на закритому засіданні, без присутності наших адвокатів, виніс постанову про проведення обшуку за місцем проживання Савіка Шустера і на телеканалі 3s.tv».

Також у повідомленні зазначалося, що Шустера викликали на допит, і він надав усі вичерпні документи.

На сторінці оприлюднено скан-копію постанови суду, з якої випливає, що рішення про обшуки Печерський райсуд Києва виніс ще 2 листопада за клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури №6 у рамках кримінального провадження від 5 жовтня 2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків). Досудове розслідування провадження здійснюється Слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної податкової інспекції в Печерському районі Головного управління ДФС в м. Києві.

Як зазначається у рішенні суду, досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин Канади, який з 2005 року постійно проживає на території України, в період липня-вересня 2008 року, отримавши на свій валютний рахунок 1 млн 340 тис. євро як відсотковий фінансовий кредит, який не було повернено позикодавцеві в термін, зазначений в договорі, до 3 липня 2010 року, в порушення Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб», не подав до ДПІ за місцем проживання декларацію про доходи і не сплатив податок з доходів фізичних осіб з суми неповерненого кредиту позикодавцеві, чим ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах. 

У квітні Київський міський центр зайнятості анулював телеведучому Шустеру дозвіл на роботу в Україні, пояснивши своє рішення «недостовірними відомостями в документах» і відкритим у зв'язку з цим кримінальним провадженням.

28 квітня Держслужба зайнятості призупинила дію цього рішення.

У червні Київський окружний адмінсуд скасував рішення про анулювання дозволу на працевлаштування Шустеру.